Yalova İl Genel Meclisi Başkanı İle Salgın Konuşuldu

Çınarcık Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Yerel Yönetimler Programı tarafından organize edilen ve uzun yıllardır gerçekleştirilen Çarşamba Sohbetleri’nin 21'ncisi Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel ile online olarak gerçekleştirildi.

“Salgın Döneminde Yerel Deneyimler” başlığı altında yapılan etkinlikte, İl Özel İdaresinin Türk yönetim yapısı içindeki konumu ve görevlerini özetleyerek konuşmasına başlayan İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, salgınla mücadele sürecinde Yalova İl Özel İdaresi’nce yapılan uygulamalar ile kurumun karar organı İl Genel Meclisi’nce yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Soygüzel, koronavirüs salgını sürecinde ulusal ölçekli mücadelede merkezi idarenin çok başarılı çalışmalar yürüttüğünü, yerel yönetimlerin de daha çok merkezi idareye destek ve tamamlayıcı şekilde başarılı hizmetler gerçekleştirdiğini, diğer yandan yaşanan sürecin beklenmeyen bir kriz olduğunu ve dünyadaki örneklerle karşılaştırıldığında Türk kamu yönetiminin bu krize en hazırlıklı yönetim olduğunun görüldüğünü vurguladı.

Soru ve yanıtlarla devam eden çarşamba sohbetine, birçok öğrenci ve ilgilinin katılımının yanı sıra Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Volkan Topçu, Müdür Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Abdurrahman Turgut, Yönetim ve Organizasyon Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Salih Batal, Yerel Yönetimler Programı Başkanı Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur, Yerel Yönetimler Programı Öğr. Gör. Talha Arvas ile Yalova Üniversitesi'nden akademik ve idari personel katıldılar.