Kofçaz Kaymakamı Nurettin Yavuz İle Kaymakamlık Mesleği Konuşuldu

Yerel Yönetimler Programı, kurulduğu günden bu yana öğrenci ve mezunlarının iş olanaklarını da gözeten ve buna yönelik olarak ilgililerin iş dünyasına katılımı ve kamu sektörüne atanmasında rehber olacak nitelikte destekler sağlamaktadır. Aynı zamanda başka bir yol ve tercih olarak mezunları ve öğrencilerini dikey geçiş sürecine yönlendirmektedir. Bu doğrultuda öğrencilerin moral ve motivasyonunu arttırmak için her yıl alanında uzman kişiler ağırlamaktadır. Son olarak, Yerel Yönetimler Programı, gelenekselleşen ve 22’ncisini düzenlediği “Çarşamba Sohbetleri” kapsamında “Bir Kariyer Mesleği olarak: Kaymakamlık” başlıklı “Kariyer Günü” etkinliğini gerçekleştirdi.

Daha önce de kariyer sohbetleri başlığında 7 etkinlik yapan Yerel Yönetimler Programı, Çarşamba Sohbetleri’nin 22. etkinliğinde Kırklareli, Kofçaz Kaymakamı Nurettin YAVUZ’u ağırladı. Zoom üzerinden online yapılan ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan sohbete, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Volkan TOPÇU, Yerel Yönetimler Programı Başkanı Öğr. Gör. İzzet İsmail DUR ve Yerel Yönetimler Programı öğretim elemanları Öğr. Gör. Talha ARVAS, Öğr. Gör. Abdurrahman TURGUT ile öğrenciler katıldı. Kaymakam Nurettin YAVUZ’un kariyer meslek grupları, kaymakamlık sınavı ve kaymakamlık mesleği ile ilgili bilgiler verdiği sohbet etkinliği, öğrencilerin soruları ve verilen cevaplar ile son buldu.

Etkinlik kaydına aşağıdaki linkten ulaşılabilir.
Çarşamba Sohbetleri – 22
Bir Kariyer Mesleği: Kaymakamlık (Kırklareli, Kofçaz Kaymakamı Nurettin YAVUZ)