Yalova Üniversitesi Etkinlikleri

"Uluslararası Hukuk Boyutuyla Filistin-İsrail Meselesi" Çarşamba Sohbetleri-26

Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Celal Kul Hakkında

Uzmanlık alanı uluslararası hukuk olan Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Celal Kul, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde uluslararası hukuk dersleri vermekte ve burada Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. “Uluslararası Hukukta Kuvvetler Statüsü Anlaşmaları”, “Exploring the Anatomy of the Syrian Armed Conflicts (Suriye Silahlı Çatışmalarının Anatomisi)” ve “Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Uluslararası Tecavüz (Saldırı) Suçu” adlı kitapların yazarı olan Dr. Kul, Karadeniz Havadis adlı haber sitesinde freelance köşe yazarlığı da yapmaktadır.

2009 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kul, Galatasaray Üniversitesi’nden ve The University of Nottingham’dan iki ayrı tezli yüksek lisans derecesi almıştır. Doktora derecesini ise “Uluslararası Hukukta Kuvvetler Statüsü Anlaşmaları” adlı tezle Marmara Üniversitesi’nden kazanmıştır.

İstanbul Barosu’na kayıtlı avukat unvanına da sahip olan Dr. Kul, 2019-2023 yıllarında Yalova Üniversitesi ve İstanbul Medipol Üniversitesi ve İbn Haldun Üniversitesi bünyesinde Türkçe ve İngilizce hukuk dersleri vermiştir. Dr. Kul’un hukuk alanında hakemli dergilerde yayımlanmış birçok bilimsel makalesi, bildirileri ve ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde hakemlikleri mevcuttur.

Uluslararası andlaşmalar hukuku, insancıl hukuk (eski adıyla savaş hukuku), uluslararası ceza hukuku, kamu hukuku gibi çok çeşitli ilgi alanları olan Dr. Kul, hukukla birlikte sosyal konularda da fikir geliştirmektedir. İngilizce ve Fransızca bilen Dr. Kul, sözleşmelerin yapılması, tercümesi, yorumlanması ve hataların bulunması konusunda ileri düzeyde bilgi ve tecrübeyi haizdir.