Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

Çocuk Bilim ve Sanat Şenliği

Yalova Üniversitesi Çınarcık Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Programı tarafından Yalova Üniversitesi Mehmet Okul Kongre ve Kültür Merkezinde 03.01.2023 tarihinde “Çocuk Bilim Sanat Şenliği” gerçekleştirildi. Şenliğe Çınarcık Kaymakamı Cemil Aksak, Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Belediye Başkanı Numan Soyer ve Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cahit Külekçi katılım gösterdi.

Şenlikte Yalova İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. İzzet İsmail Dur, Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Cansev Okutkan, Çocuk Gelişimi Program Başkanı Öğr. Gör. Nihal Yiğitalp tarafından konuşma gerçekleştirildi.

Dr. Öğr. Üyesi Cansev Okutkan'ın "Çocuk ve Drama" dersi kapsamında 2. Sınıf öğrencilerinin hazırladıkları drama gösterileri seyredildi. Öğr. Gör. Nihal Yiğitalp’in “Çocukta Bilim ve Teknoloji” dersi, Öğr. Gör. Rabia Şeyma Gün’ün “Erken Çocuklukta Matematik Eğitimi” ve "Çocukta Sanat ve Yaratıcılık" dersi kapsamında öğrencilerin hazırlamış olduğu materyaller fuaye alanında ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.               

Akköy İlkokulu Anasınıfında 1 okul öncesi öğretmeni ile 20 çocuk, Çiçek Yuvası Anaokulundan 1 idareci, 3 öğretmen ile 25 çocuk, Erdem Anaokulundan 6 öğretmen ile 45 çocuk, Zübeyde Hanım Anaokulundan ve Hayme Hatun Anaokulundan 1 idareci, 1 öğretmen ile 15 çocuk şenliğe katılım gösterdi.

Öğretim elemanlarımız ve program öğrencilerimizin etkin katılımı ile gerçekleştirilen şenlikte hazırlanmış olan materyaller çocuklara tanıtıp uygulatılmasıyla oldukça keyifli anlar yaşandı. Çınarcık Meslek Yüksekokulu Pazarlama ve Reklamcılık Bölümü Medya ve İletişim Programı öğretim elemanları ile öğrencilerinin katkılarıyla şenliğin keyifli anlarını ölümsüzleştirilmek adına fotoğraf ve video çekimi gerçekleştirildi. Gelen ziyaretçilere çekilen fotoğraflar günün hatırası olarak hediye edilerek şenlik sonlandırıldı. Gerçekleştirilen şenlik sonucu ziyaretçilerden olumlu geri bildirimler alındı.