Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

6. Mezun & Öğrenci Buluşma Paneli

Çınarcık Meslek Yüksekokulu, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programı öğrencileri tarafından “Sektörel Uygulamalar” dersi kapsamında, altıncısı gerçekleştirilen “ Mezun & Öğrenci Buluşma Paneli” etkinliği iki oturum halinde düzenlendi.

Açılış konuşmasını üstlenen Çınarcık Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Özgür Doğan GÜRCÜ; “Mezuniyet sonrası atılacağınız iş hayatı belirsizliklerle dolu. İlk olarak amacımız bu belirsizliği bir nebze olsun azaltmak. Bunu da sizden önce mezun olan arkadaşlarınızın tecrübe paylaşımı yoluyla gerçekleştireceğiz. İkincisi, bu etkinlikle sosyal ağlarınız genişlemiş olacak. Son olarak bu etkinliğimiz diğer bölümlere de örnek olmaya başladı. Vizyonumuzun bir parçası olan alanında referans gösterilen bölüm olma yolunda, bu etkinliğin de kıymetli olduğunu düşünüyorum” diyerek tüm katılımcılara şükranlarını sundu.

Öğrencimiz Sema AYOĞLU’nun moderatörlüğünde gerçekleşen ilk panelin konuşmacılarından; Nisanur EŞKİ, Pandemi döneminde diş hastanesinde çalışmanın zorluklarından, işi severek yapmanın öneminden, kendini sürekli geliştirmenin ve etkili iletişim yeteneğinin gerekliliğinden bahsederken; Şevval BAY, Yönetici Asistanlığı ve İnsan kaynakları departmanında yaşadığı deneyim, işe adapte olma süreci ve nasıl terfi aldığından, gizliliğin öneminden söz etti.  2012 mezunlarımızdan Sefa KEKEÇ, hem işsiz kaldığı dönemi hem de bankacılık, mağazacılık, sigortacılık gibi farklı alanlardaki iş deneyimlerini ve Bilgi Güvenliği alanındaki tecrübelerini bizimle paylaşırken, yapılan işte hep daha iyisini yapmaya çalışmanın, size verilen görevin ötesinde daha iyi nasıl yapılır diye düşünmenin gerekli olduğunun altını çizdi. Sinan ÖLKEN, hastanede çalışmanın nasıl bir deneyim olduğunu anlatırken, iş çevremize girişimci bir gözle bakmak gerektiğini, bu yolla kendisinin farklı girişimleri olduğunu ve kendi işine sahip olmanın, maaşlı çalışmaktan çok daha keyifli olduğunu, kendi kurduğu işletmeler ile çok daha fazla kazanabildiğini dile getirdi. Arzu ÜSTÜN ise bu bölüme şans eseri geldiğini, okurken çok keyif aldığını, iş hayatının ilk evrelerinde iş/görev seçme lüksümüzün olmadığını, peyzaj sektörü, çağrı merkezi, halkla ilişkiler, medikal muhasebe gibi farklı görevler üstlendiğini, ilerleyen zamanlarda önemli olanın maaş değil, yaptığı işte mutlu olmanın gerekli olduğunu söyledi. Şu an turizm sektöründe bir seyahat acentasında genel müdürlük görevini yürüttüğünü belirten ÜSTÜN, okulda aldığı derslerin her birinin çok kıymetli, faydalı olduğunu vurguladı.

Öğrencimiz Buse ABAK’ın moderatörlüğünde gerçekleşen İkinci Panel konuklarından; Merve IŞIK, iş başvurularında yaşadığı zorluklardan, Açıköğretim sürecinden, sertifika programlarına katılmanın yararlarından ve nasıl öğretmenlik yapmaya başladığından bahsetti. Furkan ÇAKIRCA, yaşadığı yatay geçiş ve dikey geçiş tecrübelerinden bahsederken geçiş yapılan bölümün ders içeriklerini incelemek gerektiğinden, muafiyetlerin nasıl alınabileceğinden ve Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünü neden seçtiğinden bahsetti.  Son konuk Betül ERDİNÇ ise mezuniyeti sonrası mağazacılık, çağrı merkezi deneyimlerinden sonra memur olduğunu, memuriyet hayatının nasıl olduğunu, özel sektör ile farklarını ve yaptığı sekretarya işinin inceliklerini aktardı.

Öğr. Gör. Bilal TORKUL ve Öğr. Gör. Cihat ÇETİN’in kıymetli görüş ve sorularıyla katkı sağladığı etkinlik, soru - cevap bölümü, teşekkür belgesi takdimi ile son buldu..