Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Akademik Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Çınarcık Meslek Yüksekokulu’nda (Çınarcık MYO) 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde öğretim kadrosunun katılımıyla akademik kurul toplantısı gerçekleştirildi. Çınarcık MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. İzzet İsmail DUR başkanlığında yapılan toplantı, yeni eğitim dönemine yönelik önemli kararların alındığı ve akademik çalışmaların değerlendirildiği bir platform oldu. Toplantıda öğretim üyeleri, program ve bölüm başkanları hazır bulundu.

Toplantının Gündem Maddeleri

Toplantının açılışını yapan Çınarcık MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. İzzet İsmail DUR, yeni akademik yılda yapılacak çalışmalar ve hedefler hakkında katılımcılara bilgi verdi. DUR, Çınarcık MYO’nun gelişimini sürdürmek için eğitim kalitesini daha da yükseltmeyi amaçladıklarını belirterek, “Her bir hocamızın katkılarıyla, hem akademik hem de idari süreçlerde daha ileriye gitmeyi hedefliyoruz. Bu akademik kurul, gelecek yıl için stratejik adımların belirlenmesi açısından büyük önem taşıyor” dedi.

Toplantıda ele alınan başlıca gündem maddeleri şunlardı:

1. Eğitim Kalitesinin Arttırılması: Yeni dönemde ders içeriklerinin güncellenmesi, dijital öğrenme materyallerinin geliştirilmesi ve öğrenci odaklı öğretim yöntemlerinin artırılması gibi konular görüşüldü. Öğrencilerin öğrenme süreçlerini desteklemek amacıyla yapılacak etkinlikler hakkında öneriler sunuldu.
  2. Proje ve Araştırmalar: Akademisyenlerin araştırma projelerine ve bilimsel çalışmalara daha fazla katılımını teşvik etmek için projeler üzerinde yapılan değerlendirmeler paylaşıldı. Ulusal ve uluslararası araştırma projelerine katılımın artırılması, akademik yaygınlık ve bilinirlik konusunda öneriler tartışıldı.
  3. Öğrenci Faaliyetleri: Öğrenci kulüpleri ve sosyal sorumluluk projelerine daha fazla katılım sağlanması için akademik kadronun teşvik edici rolü konuşuldu. Bu kapsamda, Kent ve Toplum Araştırmaları kulübünün organizasyon yapısının düzenlenmesi konuşuldu.
  4. Bologna ve Kalite Yönetimi: Akademik birimlerin akreditasyon süreçleri, kalite yönetimi standartları ve iyileştirme çalışmaları üzerinde duruldu. Eğitim programlarının uluslararası standartlara uygun olarak yeniden gözden geçirilmesi için yapılacak çalışmaların yol haritası belirlendi.

İletişim ve İşbirliği Vurgusu

Disiplinler arası çalışmaların ve bölümler arası iş birliğinin artırılması, akademik üretkenliğin artırılması açısından önemli bir başlık olarak öne çıktı. Toplantıda, Çınarcık MYO’nun gelecek yıllarda daha geniş çaplı projelere imza atması için ulusal ve uluslararası iş birliklerinin geliştirilmesi gerektiği belirtildi. Bu kapsamda, Erasmus+ gibi uluslararası değişim programlarına katılımın artırılması, öğrenci ve öğretim üyesi değişimlerinin yaygınlaştırılması hedeflendi. Ayrıca, iş dünyasıyla yapılacak iş birliklerinin güçlendirilmesi, mezunların iş bulma olanaklarının genişletilmesi açısından önemli bir başlık olarak gündeme geldi.