Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Çınarcık Meslek Yüksekokulu Akademik Açılış Dersi Gerçekleşti

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı, Çınarcık Meslek Yüksekokulu'nda düzenlenen akademik açılış dersi ile başladı. Yılın ilk dersi, “Fiziksel Aktivitenin Akademik Başarı ve Mesleki Hayata Etkisi” başlığıyla Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çoban tarafından verildi. Çoban, fiziki aktivitenin öğrencilerin akademik performansını artırmadaki rolü ile meslek hayatında sağladığı katkıları vurguladı.

Açılış konuşması Çınarcık MYO Müdürü Öğr. Gör. Dr. İzzet İsmail Dur tarafından yapıldı. Konuşmasında yeni akademik yılın tüm öğrencilere ve öğretim üyelerine başarı getirmesini dileyen İzzet İsmail Dur, öğrencilerin Canlı Destek Sistemi üzerinden veya okulda bulunan QR kodlar vasıtasıyla yaşadığı sorunları okula bildirebileceğini ifade etti.

Açılış dersini veren Dr. Öğr. Üyesi Ülkü Çoban, sunumunda fiziksel aktivitenin akademik başarı üzerindeki olumlu etkilerini bilimsel araştırmalarla destekleyerek aktardı. Çoban, düzenli yapılan spor aktivitelerinin öğrencilerin odaklanma becerilerini artırdığını, stresle başa çıkmalarına yardımcı olduğunu ve bu sayede akademik performansın yükseldiğini belirtti. Ayrıca, meslek hayatında fiziksel olarak aktif olmanın iş verimliliğine ve genel sağlık durumuna katkı sağladığını ifade etti. Günümüzde artan hareketsizlik sorununa dikkat çeken Çoban, basit egzersizler ve günlük aktivitelerin bile önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Fiziksel aktivitenin sadece akademik başarıya değil, aynı zamanda sağlıklı bir yaşam sürdürmeye de katkı sağladığının altı çizildi. Katılımcılar, açılış dersi ile ilgili olumlu görüşlerini paylaştı ve yeni akademik yıla motivasyon dolu bir başlangıç yaptıklarını ifade ettiler.

Çınarcık MYO’da geleneksel olarak her yıl düzenlenen açılış dersi, öğrencilere ilham verici ve yol gösterici bir içerikle 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılına merhaba dedi.