Yalova Üniversitesi    cinarcik@yalova.edu.tr 0 226 815 55 00

“Tek Ders Sınavı” Hakkının “Üç Ders Sınavı” Olarak Değiştirilmesi Hakkında

Başarısız olduğu bir (tek) ders nedeniyle mezun olamayan öğrenciler için yarıyıl sonlarında uygulanan “Tek Ders Sınavı” hakkı, “Üç Ders Sınavı” olarak değiştirilmiş, böylece 1, 2 veya 3 dersten başarısız olduğu için mezun olamayan öğrencilerimize bu dersler için yeniden sınav hakkı verilerek mezun olabilmeleri imkânı tanınmıştır. Yapılan bu değişiklik 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı’nı da kapsadığından bu durumdaki öğrencilerimizin 27.06.2018 mesai bitimine kadar ekteki başvuru formunu doldurarak sınav başvurusu yapması gerekmektedir.

Bu itibarla en az bir en çok üç dersten başarısız olan öğrenciler,

***Tüm derslerin devam şartını yerine getirdiği halde herhangi bir dönemde, FF, FD veya BZ notu aldığı en az bir dersten en çok üç dersten; bütün derslerden geçer not aldığı halde gerekli ağırlıklı not ortalamasını sağlayamadığı için mezun olamayan öğrencilere, DC veya DD notu aldığı bir dersten akademik takvimde belirlenen tarihlerde Üç Ders Sınavı hakkı tanınır. Ancak bu sınav sonucunda alacağı not ile ağırlıklı genel not ortalamasını 2.00’ye yükseltemeyecek öğrenciye tek ders sınav hakkı tanınmaz.

*** Üç ders sınavı 03.07.2018 tarihinde yapılacaktır.

***Sınav saati ve sınav yerleri 02.2017.2018 tarihinde Çınarcık  Meslek Yüksekokulunun resmi web sitesinde ilan edilecektir.

***Başvuru yapacak öğrencilerimiz başvuru dilekçelerini 27.06.2018 tarihi mesai bitimine kadar Çınarcık MYO öğrenci işlerine teslim etmeleri gerekmektedir..

***Öğrenciler Dilekçelerini fax ,mail yoluyla gönderebilir ancak sınav günü dilekçelerinin aslı yanlarında olmak zorundadır.

Başvuru Formu İçin Tıklayınız.

Üç derse başvuran öğrencilerimizden sınava girmesi uygun olan ve olmayan öğrencilerimizi gösterir tablo için TIKLAYINIZ

Üç Ders Sınav Saatleri İçin TIKLAYINIZ